Aktuell Neuer Administrator der Diözese von Wien und Österreich bestellt
Bischof Tichon (Zajcev)
von Podolsk

In seiner Sitzung vom 22.10.2015 hat der Heiigste Synod der Russischen Orthodoxen Kirche Erzbischof Mark (Golovkov) von Egor'evsk als Administrator der Diözese von Wien und Österreich abberufen. Zum neuen Administrator der Diözese von Wien und Österreich wurde Bischof Tichon (Zajcev) von Podolsk, Vikarbischof seiner Heiligkeit des Patriarchen Kyrill von Moskau und der ganzen Rus' ernannt.

Erzbischof Mark wurde zum Erzbischof von Rrjazan' und Michailovsk und Leiter der Metropolie von Rjazansk bestimmt.

(Englisch)

The Synod resolved that Archbishop Mark of Yegorievsk, vicar of the Patriarch of Moscow and All Russia, will be Archbishop of Ryazan and Mikhailov, head of the Ryazan metropolitan. He will be relieved of his duties of administrator of the diocese of Vienna, Austria and Hungary and of head of the Moscow Patriarchate’s Administration for Institutions Abroad.

Archbishop Mark will be replaced by Bishop Tikhon of Podolsk, vicar of the Patriarch of Moscow and All Russia, as administrator of the diocese of Vienna, Austria and Hungary, and by archimandrite Antony (Sevryuk), secretary of the Administration of the Moscow Patriarchate parishes in Italy and rector of St. Catherine’s church in Rome, as head of the Moscow Patriarchate’s Administration for Institutions Abroad. The Holy Synod nominated archimandrite Antony Bishop of Bogorodsk, a vicar of the Patriarch of Moscow and All Russia and charge him with archpastoral care for the Moscow Patriarchate’s parishes in Italy.

Aktualisiert (Montag, den 09. November 2015 um 00:48 Uhr)